Kiinalaiset soijaperunasuikaleet resepti jauhelihapihveillä. Mushroom soijakastikkeen saa tilattua http://www.siam-house.fi/index.php?id=7 osoitteesta. Tavallinenkin soijakastike käy.

9 kpl         perunoita

1 rkl          öljyä

1 1/2 rkl   mushroom soijakastiketta

1/2 tl         suolaa

ripaus      cayennepippuria

1 kpl         jauhelihapihvejä per ruokailija

Vaihe 1

Suikaloi perunat n. 3,5 mm paksuiksi suikaleiksi.

Vaihe 2

Lisää öljy paistinpannulle ja peruna suikaleet. Lisää suola ja ripistä puolelle pannulle hieman cayenne pippuria. Paista perunoita kunnes ne ovat kypsiä. Ne eivät saa rouskua hampaissa raakuuden takia, mutta ne eivät saisi olla ylikypsiä niin, että menevät muusiksi. Maistamalla se selviää. Kun valmiita kaada tarjoiluvadille, jossa ne kypsyvät hieman lisää jälkilämmössä.

Vaihe 3

Paista jauhelihapihvit, niin että ne hieman ruskistuvat. Laita tarjoiluvadille.

Vaihe 4

Nauti kiinalaiset soijaperunasuikaleet mielellään kylmänä, sillä silloin ne maistuvat parhaalta. Lisäkkeeksi voi paistaa öljyssä maapähkinöitä suolalla maustettuina. Näin opiskeluaikana kiinalaisten syövän tällaista ruokaa. Pihvit ovat suomalainen lisä ateriaan ja ne voi aivan hyvin jättää poiskin. Lisänä maistuu jokin rapsakka salaatti esim. http://reseptitarkeen.vuodatus.net/blog/category/Salaatit, joka keventää hiukan ruokaa.