Tulinen chili con carne lisänä kidney papuja ja juustokuminaa.

2 rkl               öljyä

1 kpl             sipuli

3 kpl             valkosipulin kynttä

1 kpl            chilipalko tai 1 rkl chilitahnaa

400 g           jauhelihaa

2 rkl             tomaattipyrettä

2 prk            tomaattimurskaa

1 prk           kidney papuja

1 rkl             juustokuminaa

1 tl               oreganoa

1/4 tl            mustaapippuria

1 tl               suolaa

 

1 vaihe

Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja chilipalko (Chilipalkoon voi jättää puolet siemenistä niin tulee sopivan tulista.). Lisää oljyn kanssa paistinpannuun ja paista, niin että sipuli on kuullottunut.

2 vaihe

Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyre (voi jättää poiskin) ja paista vielä hetki.

3 vaihe

Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan. Lisää tomaattimurska, juustokumina, oregano, suola ja mustapippuri. (Vettä voit lisätä halutessasi.) Keitä kannen alla n. 10-15 min. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.

Kastikkeen tulisuutta voi säädellä vähentämällä tai lisäämällä chilipalon siemeniä.