Tulinen chili con carne lisänä kidney papuja ja juustokuminaa.
2 rkl öljyä
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl chilipalko tai 1 rkl chilitahnaa
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk kidney papuja
1 rkl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1/4 tl mustaapippuria
1 tl suolaa
1 vaihe
Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja chilipalko (Chilipalkoon voi jättää puolet siemenistä niin tulee sopivan tulista.). Lisää oljyn kanssa paistinpannuun ja paista, niin että sipuli on kuullottunut.
2 vaihe
Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyre (voi jättää poiskin) ja paista vielä hetki.
3 vaihe
Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan. Lisää tomaattimurska, juustokumina, oregano, suola ja mustapippuri. (Vettä voit lisätä halutessasi.) Keitä kannen alla n. 10-15 min. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.
Kastikkeen tulisuutta voi säädellä vähentämällä tai lisäämällä chilipalon siemeniä.
Kommentit