Munapitsa resepti jauhelihatomaatti kastikkeella. Taikina riittää 2 pellilliseen samoin jauhelihatomaatti kastike. Taikina on löysää ja siitä tulee tosi pehmeä pohja pitsaan.
Jauhelihatomaatti kastike
400 g jauhelihaa
3 kpl valkosipulin kynsiä
1 kpl iso sipuli
4 prk tomaattimurskaa
2 tl suolaa
hieman oreganoa tai basilikaa
1 vaihe
Kuullota hienonnettu sipuli ja viipaleiksi leikelty valkosipuli paistinpannulla.
2 vaihe
Lisää jauheliha ja ruskista.
3 vaihe
Kaada tomaattimurska kattilaan tai kulhoon ja kaada päälle jauheliha-sipuli seos. Lisää basilika tai oregano. Sekoita.
Munapitsa
4 dl kädenlämpöistä vettä
6 dl vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
1/3 hiivapalaa voi korvata 4 tl leivinjauhetta, jolloin nostatusaikoja ei tarvitse tehdä.
6 rkl öljyä
100-300 g juustoa
1 vaihe
Sekoita munat vadissa. Lisää lämmin vesi ja sekoita hiiva seokseen.
2 vaihe
Sekoita vispilällä tai haarukalla jauhot (+leivinjauhe) seokseen. Taikina jää löysäksi.
3 vaihe
Anna nousta 30 min.
4 vaihe
Kaada leivinpaperien päälle, jotka ovat uunipelleillä. Taikina riittää kahdelle uunipellille.
5 vaihe
Anna nousta 30 min.
6 vaihe
Laita jauhelihatomaatti kastikketta toiselle pitsalle. Taikina löysää, joten levittely ei oikein onnistu, mutta kun laittaa pikku kauhalla, niin päällystettä tulee sopivasti ja voi hiukan levitelläkin. Laita toiselle pitsalle myös jauhelihakastiketta. Laita juusto pitsan päälle.
7 vaihe
Paista uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetken ja nauti.
Kommentit