Munapitsa resepti jauhelihatomaatti kastikkeella. Taikina riittää 2 pellilliseen samoin jauhelihatomaatti kastike. Taikina on löysää ja siitä tulee tosi pehmeä pohja pitsaan.

Jauhelihatomaatti kastike

400 g            jauhelihaa

3 kpl             valkosipulin kynsiä

1 kpl             iso sipuli

4 prk            tomaattimurskaa

2 tl               suolaa

hieman      oreganoa tai basilikaa

1 vaihe

Kuullota hienonnettu sipuli ja viipaleiksi leikelty valkosipuli paistinpannulla.

2 vaihe

Lisää jauheliha ja ruskista.

3 vaihe

Kaada tomaattimurska kattilaan tai kulhoon ja kaada päälle jauheliha-sipuli seos. Lisää basilika tai oregano. Sekoita.

Munapitsa

4 dl               kädenlämpöistä vettä

6 dl               vehnäjauhoja

4 kpl            kananmunia

1/3               hiivapalaa voi korvata 4 tl leivinjauhetta, jolloin nostatusaikoja ei tarvitse tehdä.

6 rkl             öljyä

100-300 g  juustoa

1 vaihe

Sekoita munat vadissa. Lisää lämmin vesi ja sekoita hiiva seokseen.

2 vaihe

Sekoita vispilällä tai haarukalla jauhot (+leivinjauhe) seokseen. Taikina jää löysäksi.

3 vaihe

Anna nousta 30 min.

4 vaihe

Kaada leivinpaperien päälle, jotka ovat uunipelleillä. Taikina riittää kahdelle uunipellille.

5 vaihe

Anna nousta 30 min.

6 vaihe

Laita jauhelihatomaatti kastikketta toiselle pitsalle. Taikina löysää, joten levittely ei oikein onnistu, mutta kun laittaa pikku kauhalla, niin päällystettä tulee sopivasti ja voi hiukan levitelläkin. Laita toiselle pitsalle myös jauhelihakastiketta. Laita juusto pitsan päälle.

7 vaihe

Paista uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetken ja nauti.