Italialainen pitsa resepti salsa roja kastikkeella.
Salsa Roja kastike
5 kpl pepperoni palkoja
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl öljyä
1/2 tl mustaapippuria
2 prk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
Vaihe 1
Hienonnetaan sipuli, paloitellaan pepperonit ja siivutetaan valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi.
Vaihe 2
Lisätään paistinpannulle öljyä, hienonnettu sipuli, pepperonit, valkosipulin kynnet ja mustapippuri ja paistetaan kunnes sipuli on kuullottunut.
Vaihe 3
Lisätään tomaattimurska ja keitellään paistinpannussa kannen alla 5 min.
Vaihe 4
Kaadetaan tai kauhotaan seos paistinpannusta purkkiin ja viedään jääkaappiin maustumaan ja odottamaan pitsanvalmistusta.
Italialainen pitsapohja
2 dl vettä
1/3 pala hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
Vaihe 1
Laitetaan 1/3 vedestä astiaan ja lisätään hiiva ja sekoitetaan. Lisätään jauhoja 1/3 määrästä eli 1,6 dl sekoitellen ja taikinaa vaivaten.
Vaihe 2
Nostatetaan taikinaa 30 min.
Vaihe 3
Lisätään loput vedestä ja lisätään jauhoja joihin on sekoitettu suola (jauhojen sekaan voi halutessaan lisätä 1 tl oreganoa ja 1 tl valkosipulijauhetta) pikkusen kerrallaan taikinaa sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. Kun jauhoja on n. 0,5-1 dl jäljellä lisätään öljy, jonka jälkeen loput jauhoista pikkusen kerrallaan taikinaa vaivaten.
Vaihe 4
Nostatetaan taikinaa 30 min.
Vaihe 5
Laitetaan pöydälle uunipellin kokoinen leivinpaperin pala ja ripistetään hieman vehnäjauhoja sen päälle ja kaulitaan taikina leivinpaperin kokoiseksi.
Vaihe 6
Nostatetaan 30 min.
Vaihe 7
Laitetaan pitsapohjan päälle salsa roja kastiketta tasaisesti (kuluu noin kolmasosa edellä valmistetusta annoksesta) ja laitetaan pitsaan halutut päällysteet ja paistetaan uunissa 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoa.
Kommentit