Italialainen pitsa resepti salsa roja kastikkeella.

Salsa Roja kastike

5 kpl           pepperoni palkoja

1 kpl           iso sipuli

2 kpl           valkosipulin kynsiä

1 rkl            öljyä

1/2 tl          mustaapippuria

2 prk          tomaattimurskaa

1/2 tl          suolaa

Vaihe 1

Hienonnetaan sipuli, paloitellaan pepperonit ja siivutetaan valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 2

Lisätään paistinpannulle öljyä, hienonnettu sipuli, pepperonit, valkosipulin kynnet ja mustapippuri ja paistetaan kunnes sipuli on kuullottunut.

Vaihe 3

Lisätään tomaattimurska ja keitellään paistinpannussa kannen alla 5 min.

Vaihe 4

Kaadetaan tai kauhotaan seos paistinpannusta purkkiin ja viedään jääkaappiin maustumaan ja odottamaan pitsanvalmistusta.

Italialainen pitsapohja

2 dl              vettä

1/3               pala hiivaa

5 dl              vehnäjauhoja

1/2 tl            suolaa

1 rkl             öljyä

Vaihe 1

Laitetaan 1/3 vedestä astiaan ja lisätään hiiva ja sekoitetaan. Lisätään jauhoja 1/3 määrästä eli 1,6 dl sekoitellen ja taikinaa vaivaten.

Vaihe 2

Nostatetaan taikinaa 30 min.

Vaihe 3

Lisätään loput vedestä ja lisätään jauhoja joihin on sekoitettu suola (jauhojen sekaan voi halutessaan lisätä 1 tl oreganoa ja 1 tl valkosipulijauhetta) pikkusen kerrallaan taikinaa sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. Kun jauhoja on n. 0,5-1 dl jäljellä lisätään öljy, jonka jälkeen loput jauhoista pikkusen kerrallaan taikinaa vaivaten.

Vaihe 4

Nostatetaan taikinaa 30 min.

Vaihe 5

Laitetaan pöydälle uunipellin kokoinen leivinpaperin pala ja ripistetään hieman vehnäjauhoja sen päälle ja kaulitaan taikina leivinpaperin kokoiseksi.

Vaihe 6

Nostatetaan 30 min.

Vaihe 7

Laitetaan pitsapohjan päälle salsa roja kastiketta tasaisesti (kuluu noin kolmasosa edellä valmistetusta annoksesta) ja laitetaan pitsaan halutut päällysteet ja paistetaan uunissa 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoa.